روابط عمومی مرکز تحقیقات نانوتکنولوژی پزشکی و مهندسی بافت
نشست طرح تحقیقاتی بررسی قابلیت ضد توموری نانوکیتوزان
مصاحبه با جناب آقای دکتر مصطفی حاجی ملاحسینی
نشست طرح تحقیقاتی "بررسی قابلیت ضد توموری نانوکیتوزان حاوی پلاسمید حامل miR-340 در رده سلولی سرطان پستان موشی 4T1"
روز یکشنبه مورخ 6 آبان 1403 نشست خبری با دکتر مصطفی حاجی ملاحسینی، استاد ایمنیشناسی پزشکی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و مجری طرح تحقیقاتی "بررسی قابلیت ضد توموری نانوکیتوزان حاوی پلاسمید حامل miR-340 در رده سلولی سرطان پستان موشی 4T1" در محل دانشکده پزشکی به شرح ذیل برگزار شد:
- لطفا در خصوص طرح و هدف از اجرای آن توضیحاتی بفرمایید.
طرح اخیر با این هدف انجام شد که درمانهای نوین در حوزه سرطان را پیگیری نمائیم و هدف اصلی آن استفاده از microRNaها بوده که مولکولهای جدیدی هستند و پتانسیل زیادی در حوزه تشخیص و درمان دارند و امید زیادی به آنها میرود که در آینده در بحث پزشکی فردمحور بتوان از آنها استفاده کرد.
- لطفاً توضیحاتی در خصوص دستاوردهای طرح و نوآوری آن بیان بفرمایید.
با توجه به اینکه این نوکلئوتیدها برای دسترسی به سایت هدف نیازمند حاملی هستند، ما از تکنولوژی نانو استفاده کردیم و با نانو فرمولاسیون mir-340 در نانوذرات کیتوزانی در واقع سعی کردیم این microRNaها را از گزند نوکلئازها و آنزیم ها مصون بداریم. از تزریق توموری این نانوذره در مدل موشی سرطان پستان استفاده کردیم و نتایج قابل توجهی حاصل شد از جمله اینکه سایز تومورها کاهش پیدا کرد، عمر موشهای مبتلا به تومور نسبت به گروه کنترل افزایش پیدا کرد و نتایج رضایت بخشی از فرمولاسیون miR-340 که قبلا هم ما در تحقیقات اثرات ضد توموری نشان داده بودیم، بدست آمد.
- در خصوص پروژههای آتی که تکمیل کننده این پروژه هستند بفرمایید.
نتایج پیشین بدست آمده این انگیزه را ایجاد کرد که این مطالعه را توسعه دهیم. علاوه بر ردهی سلولهای سرطانی و کشت سلولی، مطابق با نتایج روز، تحقیقات انجام شده در مدل موش آزمایشگاهی نتایج رضایتبخشی در زمینه اثرات ضد توموریmiR-340 داشته است. ما سعی کردیم با نانوفرموله کردن این مدل یک گام دیگر برداشته و بتوانیم مطالعات را به مطالعات کلینیکی نزدیک کنیم و امیدواریم که در آینده در ادامه این تحقیقات اثرات درمانی miR-340 در حوزه آزمایشات انسانی هم مورد پژوهش بیشتر قرار بگیرد.
لینک مقاله:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37806438/
لینک پادکست خبر:
https://mnte.sbmu.ac.ir//uploads/140/%D9%BE%DA%98%D9%88%D9%87%D8%B4%DB%8C/dr%20mollahosseini.mp3