×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1403/08/13 - 09:56
  • بازدید : 21
  • تعداد بازدید : 14
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
روابط عمومی مرکز تحقیقات نانوتکنولوژی پزشکی و مهندسی بافت

نشست طرح تحقیقاتی بررسی قابلیت ضد توموری نانوکیتوزان

مصاحبه با جناب آقای دکتر مصطفی حاجی ملاحسینی

نشست طرح تحقیقاتی "بررسی قابلیت ضد توموری نانوکیتوزان حاوی پلاسمید حامل miR-340 در رده سلولی سرطان پستان موشی 4T1"

روز یکشنبه مورخ 6 آبان 1403 نشست خبری با دکتر مصطفی حاجی ملاحسینی، استاد ایمنی‌شناسی پزشکی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و مجری طرح تحقیقاتی "بررسی قابلیت ضد توموری نانوکیتوزان حاوی پلاسمید حامل miR-340 در رده سلولی سرطان پستان موشی 4T1" در محل دانشکده پزشکی به شرح ذیل برگزار شد:

 

 

  1. لطفا در خصوص طرح و هدف از اجرای آن توضیحاتی بفرمایید.

طرح اخیر با این هدف انجام شد که درمان‌های نوین در حوزه سرطان را پیگیری نمائیم و هدف اصلی آن استفاده از microRNaها بوده که مولکول‌های جدیدی هستند و پتانسیل زیادی در حوزه تشخیص و درمان دارند و امید زیادی به آنها می‌رود که در آینده در بحث پزشکی فردمحور بتوان از آنها استفاده کرد.

 

  1. لطفاً توضیحاتی در خصوص دستاوردهای طرح و نوآوری آن بیان بفرمایید.

با توجه به اینکه این نوکلئوتیدها برای دسترسی به سایت هدف نیازمند حاملی هستند، ما از تکنولوژی نانو استفاده کردیم و با نانو فرمولاسیون mir-340 در نانوذرات کیتوزانی در واقع سعی کردیم این microRNaها را از گزند نوکلئازها و آنزیم ها مصون بداریم. از تزریق توموری این نانوذره در مدل موشی سرطان پستان استفاده کردیم و نتایج قابل توجهی حاصل شد از جمله اینکه سایز تومورها کاهش پیدا کرد، عمر موش‌های مبتلا به تومور نسبت به گروه کنترل افزایش پیدا کرد و نتایج رضایت بخشی از فرمولاسیون miR-340 که قبلا هم ما در تحقیقات اثرات ضد توموری نشان داده بودیم، بدست آمد.

 

  1. در خصوص پروژه‌های آتی که تکمیل کننده این پروژه هستند بفرمایید.

نتایج پیشین بدست آمده این انگیزه را ایجاد کرد که این مطالعه را توسعه دهیم. علاوه بر رده‌ی سلول‌های سرطانی و کشت سلولی، مطابق با نتایج روز، تحقیقات انجام شده در مدل موش آزمایشگاهی نتایج رضایت‌بخشی در زمینه اثرات ضد توموریmiR-340 داشته است. ما سعی کردیم با نانوفرموله کردن این مدل یک گام دیگر برداشته و بتوانیم مطالعات را به مطالعات کلینیکی نزدیک کنیم و امیدواریم که در آینده در ادامه این تحقیقات اثرات درمانی miR-340 در حوزه آزمایشات انسانی هم مورد پژوهش بیشتر قرار بگیرد.

 

 

لینک مقاله:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37806438/

لینک پادکست خبر:

https://mnte.sbmu.ac.ir//uploads/140/%D9%BE%DA%98%D9%88%D9%87%D8%B4%DB%8C/dr%20mollahosseini.mp3

  • گروه خبری : اخبار عمومی,آرشيو اخبار,بازدیدها,جلسات
  • کد خبر : 148565
کلید واژه
تنظیمات قالب